Mesajı Okuyun
Old 28-04-2014, 10:58   #1
para_doks

 
Varsayılan ayıplı mal-telekomun sorumluluğu

İyi günler, açmayı düşündüğüm tazminat davasında husumet konusunda değerli fikirlerinize ihtiyacım var.

TTNET tablet kampanyası kapsamında alınan ve taahhütnamede bedelinin 36 ay taksitle, bedelinin 1.692 TL olduğu , belirtilen tablet ayıplı çıkmıştır. Servise gönderilen ürünün ücret iadesi yapılacağı, ürünün faturasının gönderilmesi belirtilmiştir.

Fatura tüketicide olmadığı için taahhütname gönderilmiş ancak bu taahhütnameye dayalı olarak iade yapılmamış, ayıplı ürün tüketiciye geri gönderilmiştir.

TTNET taahhütnamede, ayıplar nedeniyle sorumluluğunun bulunmadığını belirtmiştir. Bu sorumsuzluk kaydı geçerli midir.

Ürünün taksit ödemelerinin 18 aylık kısmı yapılmıştır, her ay faturaya yansıyan taksit ödemeleri TTNET tarafından tahsil edilmektedir.

1. Açılacak davada esas alınması gereken dava değeri, ödemesi yapılan taksit miktarı mıdır? Ürünün toplam değeri mi dikkate alınmalıdır?


2. TTNET ürünü teslim eden ve bedelini taksitle tahsil eden kurum olmakla, Tüketici Kanunu kapsamında sorumlu mudur? Taahhütnamede yer alan sorumsuzluk kaydı haksız şart olarak değerlendirilerek bertaraf edilebilir mi?

3. TTNET'in sorumluluk taşımadığı kabul edilirse, ürünün ayıplı olması ve ücret iadesini gerektirmesi karşısında, geri kalan taksitler için nasıl bir yöntem izlenmesi gerekir?

Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.