Mesajı Okuyun
Old 18-04-2014, 09:06   #1
AV.TAMEL

 
Dikkat Ayıplı Mal - Tebliğ Edilemeyen Fatura

Müvekkil mobilyacılık yapmakta, müşterisi ile yapılan sözlü anlaşma doğrultusunda müşterinin evine cam kapı vs. imal ve monte ediyor ve taraflar 30.000,00 TL ye anlaşıyorlar.

Bedelin 10.000,00 TL'si işe başlamadan tahsil ediliyor, imalatın akabinde müşteri imalatı beğenmediğini, pervazların standardın dışına çıkılarak (standart 8 cm) 12 cm olarak imal edilmesini, cam takılacak boşluk boyutlarının düşürülmesini talep ediyor ve bunun üzerine müvekkil müşterinin talebi doğrultusunda imalat gerçekleştirerek montajını yapıyor.

Haliyle pervaz vs. boylarında artma yahut azalma meydana geldiği için boşluklar doğuyor ve bu boşluklar da köpük ile dolduruluyor.

Bunun üzerinde müşteri hemen bir tespit yaptırıyor, malın ayıplı olduğu kanısına varılıyor ve bu doğrultuda müvekkile ihtar göndererek malın ayıplı olduğunu, bu nedenle iadesi gerektiğini belirtiyor.

Müvekkilin müşteriden halen 20.000,00 TL alacağı var, elimizde bulunan tek delil tanıklar ve malın tam ve eksiksiz olarak teslim alındığına ilişkin müşterinin anlaştığı mimarın imzalı onayı.

Müvekkil düzenlediği faturayı müşteriye gönderiyor ancak müşteriye tebliğ edilemiyor.

Bu durumda ayıplı malın iadesi davası ile karşı karşıya kalmadan önce, 20.000,00 TL'nin tahsili için gidilebilecek herhangi bir yol var mıdır / olası bir ayıplı malın iadesi davasında söz konusu malların tamamen müşterinin talepleri doğrultusunda imal ve monte edildiğinin ispatı nasıl sağlanabilir?