Mesajı Okuyun
Old 27-03-2014, 10:49   #1
Av. Fatih Karakuş

 
Varsayılan Usulsüz Tebligat

Siteye yeni üye oldum. Tam olarak işleyiş nasıldır bilemiyorum. Bir konuda avukat arkadaşlarımın düşüncesini merak ediyorum.Durum şu şekilde:
"Müvekkilim bir bankadan konut kredisi çekiyor. Belli bir süre taksitleri ödüyor fakat maddi bir darlığa düşüyor ve 2 taksiti ödemeyince banka avukatı bir ihtarname gönderiyor. Müvekkilim eşiyle boşandığı için 25 yaşlarındaki kızıyla ikamet ediyor. İhtarname tebliğ edildiği esnada müvekkilim iş yerinde olduğu için tebligat eve yani kızı Meltem Kavak'a yapılıyor. Ancak kız babasına hiç bir şekilde bu tebligattan bahsetmiyor. Kızın zaten psikolojik rahatsızlıkları olup Lustral, Wellbutrin, Essitaloprram gibi ilaçlarla birlikte krizler falan geçiren bir kız yani sağlık problemleri var. Bu ihtarnameden yaklaşık iki ay sonra ipoteğin paraya çevrilmesi yoluyla takip yapılıyor ve müvekkilim bu esnada öğreniyor ihtarnameyi. Tebligattan 2 gün sonra parayı yatırmak için ilgili bankaya gittiğinde dosyanın avukata gittiğini ve ödemenin avukata yapılacağı beyan ediliyor. Ancak şunu hemen belirteyim ki daha önce gönderilen 20 Kasım 2013 tarihli ihtarnamede tebligatın yapıldığı kişi olarak aynen şu ifade yazıyor:"Eşi Melek Kavak'a 26.11.2013 tarihinde tebligat yapılmıştır" denmekte. Halbuki kızın adı Meltem Kavak olup eşi değil kızıdır. Eşiyle zaten ayrı yaşamaktadır. Eşinin adı da Fatma'dır. Tabi icra takibi yetkisiz bir yerde yapılıyor ve müvekkilim de süresinde yetki itirazında bulunuyor.

Şimdi sormak istediğim şu: Böyle bir durumda neler yapılabilir? Meslektaşlarımın bu konudaki görüşlerini paylaşmalarını rica ediyorum.