Mesajı Okuyun
Old 23-03-2014, 20:27   #1
tiryakim

 
Acil Dolandırıcılık Suçu Oluşur mu ?

Merhabalar ;

X Bankasının avukatlığını yapmaktayım. Kredi Borçlusu ( Müşterek ve Müteselsil kefil Makbule ) bankadan kredi çekerken müvekkil bankaya Tarımsal Amaçlı Kira sözleşmesi sunmuştur. Sözleşmede Miktar Yazmamaktadır.

Kira kontratında banka borçlusu kişi olan müşterek ve müteselsil kefil Makbule kiracı, banka borçlusu olmayan kira sözleşmesinde taraf olan kişi 3.kişi İsmet Malını kiraya veren kişidir. 3. kişi banka borçlusu değildir.Sadece Sözleşmede taraftır.

Kiraya Veren Mal sahibi kişiye ( banka borçlusu olmayan kişiye - İsmete ) aradaki kira sözleşmesine istinaeden 89/1 haciz ihbarı gönderilmiş, kiraya veren mal sahibi İsmet 89/1 e itiraz etmiştir.

Yalnız taraflar arasındaki bankaya sunulan kira sözleşmesine bakıldığı zaman, 89/1'e itiraz eden İsmetin tarımsal kira sözleşmesindeki imzası ile, 89/1 e itiraz dilekçesindeki imzası aynı değildir. İsmetin imzaları arasında fark bulunmaktadır. Aynı kişinin imzaları arasında çok büyük fark vardır.

Bu durumda şikayet etsem bi sonuç çıkar mı ? Kredi Sözleşmesinin tarafı Makbule ile, Kredi sözleşmesinin tarafı olmayan, Saece Tarımsal Amaçlı Kira Sözleşmesinde ismi ve imzası bulunan İsmet Ceza alır mı ? Bu durumda dolandırcılık suçu veya başka bir suç oluşur mu ?

(İsimler Farazidir.)

Teşekkürler...