Mesajı Okuyun
Old 11-03-2014, 19:58   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın katılımcı

6284 sayılı Kanun; şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirleri düzenlemektir.

Şikayette bulunduğunuzu, darp raporu aldığınızı belirtmişsiniz. Şikayetinizi takip edebilirsiniz. Karakoldan veya Cumhuriyet Savcılığından eşinizin size ve evinize yaklaşmaması için tedbir kararı verilmesini talep edebilirsiniz. Mülki amirliklerden ve en yakın aile mahkemesinden de tedbir kararı verilmesi istenebilir. Başvurular harca tabi değildir. Ayrıca her yeni suç için yeniden savcılığa başvurabilirsiniz. Hakaret, tehdit vs..

Verilen tedbir kararına rağmen, şiddet uygulayan, bu kararın gereklerine aykırı hareket etmesi hâlinde, fiili bir suç oluştursa bile ihlal edilen tedbirin niteliğine ve aykırılığın ağırlığına göre hâkim kararıyla üç günden on güne kadar zorlama hapsine tabi tutulur.

Tedbir kararının gereklerine aykırılığın her tekrarında, ihlal edilen tedbirin niteliğine ve aykırılığın ağırlığına göre zorlama hapsinin süresi onbeş günden otuz güne kadardır. Ancak zorlama hapsinin toplam süresi altı ayı geçemez.

6284 Sayılı Yasa ve Tedbir Kararları için tıklayınız..

Tedbir kararlarını bir an önce aldırınız. Bir avukatla hareket ederseniz hak kaybına uğramazsınız. Maddi durumunuz iyi değilse bulunduğunuz yerin İl Barosundan tarafınıza ücretsiz avukatlık hizmeti verilmesi için yazılı olarak başvurabilirsiniz.

Saygılarımla