Mesajı Okuyun
Old 08-03-2014, 16:39   #1
_M.CAN_

 
Soru Karşı vekalet ücreti hk.

Merhabalar ;
Davacı olduğumuz bir trafik kazası nedenli maddi-manevi tazminat davasında kısmen kabul kısmen red sonucu çıkmıştır.Davacı olarak vekalet ücretimiz de bir sorun olmamasına rağmen müteselsil sorumlu iki davalının farklı iki avukatı için ayrı ayrı maktu vekalet ücretlerine hükmedilmiştir.
AAÜT'ne göre ; "Müteselsil sorumluluk da dahil olmak üzere, birden fazla davalı aleyhine açılan davanın reddinde, ret
sebebi ortak olan davalılar vekili lehine tek, ret sebebi ayrı olan davalılar vekili lehine ise her ret sebebi için ayrı ayrı avukatlık ücretine hükmolunur."
demektedir. Davamızda da araç sahibi zaten kusursuz sorumlu olduğu için tüm kabul ve ret sebepleri davalılar için ortak verilmiştir.Fakat farklı olarak her iki davalının da farklı avukatları vardır.
Ayrıca masraf dökümü ve gerekçeli kararda dava sürecinde ödemiş olduğumuz bilirkişi ücretine de olumlu/olumsuz hiç değinilmemiştir.
Gerekçeli karar dün itibariyle Uyap sistemine eklenmiş olup,henüz tebliğe çıkmamıştır.
Sormak istediğim karşı vekalet ücreti hususunda bir yanlışlık var mı yani her iki davalı vekilleri için tek bir vekalet ücreti mi çıkmalıydı? Ve eğer yanlışsa mahkeme bu aşamada temyiz etmeye gerek kalmadan bu karar üzerinde değişiklik yapabilir mi?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim,herkese iyi çalışmalar...