Mesajı Okuyun
Old 04-03-2014, 00:38   #4
Av.Nevra Öksüz

 
Varsayılan

Sayın TOKSÖZ,
Alıntı:
Yazan Av. A. Hakan TOKSÖZ
...müvekkilim, arsasını inşaat yapması amacıyla müteahhite devrediyor. Ancak, müteahhit daha sonradan, imar durumunun inşaata elverişli olmamasından dolayı inşaatı yapamıyor. Noter ihtarnamesi ile, ilgili arsanın satış sözleşmesini feshettiğini bildirip, sonrasında dava açıyor.
Fakat müteahhit imar durumunu öğrendikten 3 yıl sonra noterden fesih ihbarnamesi gönderip dava açıyor. Ben, müteahhidin, imar durumundaki elverişsizliği öğrendikten itibaren 1 yıl içinde dava açması gerektiğini aksi halde davasının zamanaşımı def'i ile reddolunabileceği kanaatindeyim...

Müteahhitten, arsadan, imardan bahsedince ve bir de başlığı ifa imkansızlığı sebebiyle inşaat sözleşmesinin feshi diye atınca doğal olarak taraflar arasında kat karşılığı inşaat sözleşmesi var gibi görünüyor? Diğer taraftan siz (BK m.31-TBK m.39)'dan mütevellit 1 yıla takılmışsınız? bu durumda da aşağıdaki durum var gibi görünüyor:

S= Arsasını satan müvekkiliniz
A= Arsayı satın alan

A, S'den arsayı satın alması sebebinin inşaat yapmak olduğunu ve S'nin bunu bildiğini; fakat arsanın, imardan mütevellit aslında inşaat yapmaya elverişli olmadığını; böylece arsanın hukukî vasfında yanıltıldığını?/saik hatası olduğunu?/hile olduğunu? iddia ile dava açıyor? Durum bu şekilde midir?


Veya?