Mesajı Okuyun
Old 18-02-2014, 12:17   #14
cesur_yürek

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan avukatburcu
Malumunuz cezaevlerinde nakil talebi yapılırken 3 cezaevi seçilebiliyor. Bu cezaevlerinin de doluluk oranları önemli. Yaptığınız başvurunun akabinde şu an kalınan cezaevi müdürlüğünden, diğer cezaevlerinin listesini isteyip, önceki cezaevinin doluluk oranı müsaitse buraya nakil de talep edebilirsiniz.
Bu arada bu nakillerin sebebi anladığım kadarıyla şu: Ülkedeki cezaevlerinde hem tutuklular hem de hükümlüler kalıyor. Cezaevleri ve tutukevlerinin ayrılması amacıyla hükümözleri de bu şekilde naklediliyor. Fakat sizin konunuzda da olduğu gibi hükümözün, tutuklunun ya da hükümlünün başka dosyalarının da olduğu pek de hesaba katılmıyor.

Katkı ve emeğiniz için teşekkür ederim.

Evet en az 3 cezaevi yazılabiliyor.Cezaevlerinin doluluk durumu gerçekten önemli ; fakat zorunlu sevkler yapılırken şahısların durumunun da incelenmesi gerektiğini düşünüyorum.Mesela ;Şahsın 2 gün sonra duruşması var ve tutuklu.Bu şahsı 1000 km uzaklıkta başka bir cezaevine sevk ediyorlar.

Alıntı:
Genelge

10- Suç ve Yargılama Yeri Nedeniyle Nakil :
(1) Tutuklular¸ öncelikle yargılandıkları mahkemenin bulunduğu yerdeki kapalı ceza infaz kurumlarında veya mahkemenin yargı çevresi içindeki kapalı ceza infaz kurumlarında¸ kapalı ceza infaz kurumu bulunmuyor ise suçları itibariyle konumlarına uygun en yakın kapalı ceza infaz kurumlarında barındırılacaktır.

Uygulamada yerel mahkemece mahkumiyet hükmü alan fakat dosyası yargıtay'da incelemede olan şahısların durumuna Hükümözlü deniliyor.Ben, Hükümözlü kavramını da pek doğru bulmuyorum.Neticede Şahsın hakkındaki mahkumiyet kararı henüz kesinleşmemiş.Neden hükümözlü ?