Mesajı Okuyun
Old 17-02-2014, 11:32   #1
Av.Gümüş

 
Soru Alacak Davası ve Delil Sorunu

Sayın Meslektaşlarım Merhabalar.

Müvekkilimin haberi olmaksızın, bir meslek örgütü kurumundan kredi çekiliyor. Kredi müvekkilimin hesabına yatırılıyor ve banka kartları vasıtası ile çekilip kullanılıyor. Çekilen kredi başvurusunu yapan, kullanan müvekkilimin kocası. Yani müvekkilimin ne kullanılan krediden ne de bu kredinin kendi banka hesabında olduğundan haberi yok. Kredi müvekkilimin adı ile kullanıldığı için yine müvekkilimin maaşından kesiliyor. ( İcra harici direk kesinti mevcut )

Biz bu durumu öğrendiğimizde savcılığa başvurduk. Şüpheli koca kayıp. Savcılık bu kredi sözleşmesini Kriminal labratuvarı na gönderdi ve bizim lehimize sonuç geldi. Henüz yargılama aşaması başlamadı.

Şimdi biz, bu borcun olmadığı ve kredi veren kuruma ödenen tutarın bize iadesi için bir dava açmak istemekteyiz. Fakat kafa kurcalayan bazı durumlar var. Kredi başvuru sözleşmesi üzerindeki imza " açıkça " müvekkilime ait olmasa bile. Bu meblağın müvekkilimin hesabına yatırılmış olması ve bu hesaptan banka kartları ile çekilmek suretiyle kullanılmış olması bizi zora sokar mı?

( Muhtemelen kayıp eş, müvekkilimin kartını alarak bankadan habersizce çekti parayı )

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.