Mesajı Okuyun
Old 29-01-2014, 11:36   #5
avukatburcu

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Avukat SENA
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Peki delil olarak kullanma ve noterde onaylama şeklinde yapılması söz konusu olduğunda kumar oynamanın hukuka aykırı bir işlem olmasının herhangi bir önemi var mıdır?
Merhaba,

Bahsettiğiniz evrak delil olur şöyle ki, kocanın böyle bir evrağı noterde imzalaması ikrardır. Ancak tekrarı halinde tanık dinletmeniz gerekir.
Bu evrağı düzenlerken "kumar alışanlığım" ifadesini de kullanın bence. Çünkü bu ifade, kumar olayının bir defaya mahsus olmadığını kanıtlar.
Hukuka aykırı olan husus kumar oynanması. "Kumar oynamayacağım" diye bir taahhüt vermek hukuka aykırı değil aksine hukuka aykırı olan bir eylemi yapmayacağı taahhüdü.
Bunun yanında şayet müvekkiliniz kendisini koruma ihtiyacı içindeyse bu düzenlemeden ayrı olarak bir de mal ayrılığı sözleşmesi düzenletin ve bu sözleşmede "boşanma halinde edinilmiş mallardan herhangi bir alacak talep etmeyeceğim, boşanma halinde edinilmiş mallardaki haklarımdan feragat ediyorum" ifadesini de yazın.
Böylece müvekkiliniz kendini hem boşanma sebeplerini ispat bakımından boşanma söz konusu olur ise maddi bakımdan kendisini önemli ölçüde korumuş olur diye düşünüyorum.