Mesajı Okuyun
Old 13-01-2014, 00:13   #7
Av. İbrahim YİĞİT

 
Varsayılan

Birincisi nafakanın ilk miktarını merak ettim ki yıllık anılan orandaki artışla nasıl aylık bu miktara tekabül ettiğini anlayabileyim.

İkincisi geçen zaman içinde ödenmemiş olan ve zamanaşımına uğrayan kısmı sizin şansınız olarak görüyorum. Ödenmediğini düşünürsek bir hayli de karda sayılır müvekkiliniz.

Yalnız ben uyarlamanın dava tarihi itibarı ile nazara alınacağını düşünerek diğer arkadaşlardan bu noktada ayrılıyorum. Malumunuz hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi mevcuttur. Anılan ilke gereği taraflar uygulanacak faiz oranına serbestçe karar verebilirler. Kaldı ki 1990'larda ve sonraki dönemlerde son yıllardaki faiz oranlarından çok daha yüksek oranlarda faizler bulunduğundan borçlu "ben faiz oranlarının bu denli yükselerek borcumun geçen süre içerisinde bu miktarlara ulaşacağını öngöremedim" diyemeyecektir. TL'nin döviz karşısındaki değer kaybı da cabası. Bu nedenle her ne kadar aylık faiz artış oranı yüksek kabul edilebilirse de burada geçmişe yönelik bir uyarlamanın kabul görmeceğini, dava tarihinden sonraki dönem için istenebileceğini düşünüyorum.