Mesajı Okuyun
Old 09-01-2014, 16:04   #1
Av.B.Ali

 
Varsayılan İş ortaklığı şeklindeki iki şirketten herbiri borçlara tek başına yani ayrı ayrı muhatap ve sorumlu tutulabilir mi

Önce herkese selamlar.

2 Limited Şirket bir süre iş ortaklığı olarak işler yapıp haklar edinip borçlar üstlenmişler. Bu dönemde bu iş ortaklığına YAPTIĞI İŞ karşılığında müvekkilimize NAKİT YERİNE önce çek vermişler. Çeklerin ibraz tarihinde "Çeklerimizi bankaya yazdırma, bunların yerine sana senet vererek vadeyi biraz uzatalım" demişler. Müvekkil de onların ticari itibarlarını düşünerek kabul etmiş ama senetleri de vadesinde ödememişlerdir.

Bu arada iş ortaklığındaki şirketlerden birinin iflası istenmiş, dosyası şu anda Yargıtay'da. Ancak diğer şirket halen önceki aynı yerlere-belediyele iş yapıyor

Şimdi senetleri borçlu hanesinde "iş ortaklığı" göründüğü için "İş ortaklığı" adına İhtiyati hacizle takibe koyduk. Bir Belediyede hak-edişleri olduğunu biliyoruz. Ancak Belediyenin ihtiyati haciz müzekkeresine "Söz konusu bu iş ortaklığı 2010-2012 arasında belediyemize iş yapmış ancak herhangi bir alacakları yoktur" şeklinde cevap verdi.


İş ortaklığı şeklindeki bu iki şirketten her biri borçlara tek başına yani ayrı ayrı muhatap ve sorumlu değil mi? Bu konuda mevzuatta bir düzenleme var mı ?
Şimdiden ilgilenen tün arkadaşlara teşekkürler ve selamlar.