Mesajı Okuyun
Old 25-12-2013, 16:16   #1
Av. Halil ORBAY

 
Varsayılan Taksirle Adam Öldürmede Montaj Yapanın Sorumluluğu

Değerli Meslektaşlarım,

Müvekkil sanık, han biçiminde olan bir iş yerine branda (çadır-tente) montajı için anlaşma yapmıştır. (aslında müvekkilim de aracı olmuş başka bir usta bularak montajını ona yaptırmıştır)

Han biçiminde ki iş yeri, 2 katlı olup, ortasında süs havuzu mevcuttur. Havuza bakan çatı boştur ve sanıktan boş olan çatının branda ile kapatılması istenmiştir.

Sanık, hem çatı kısmına, hem 1. katta ki ara bölmeye çelik kopça ve halatlarla branda montajını yapmıştır. Montajını yaptığı brandaları iş yeri sahibi edinmiştir.

İş yerinin mimarı, sanıktan geçici olarak 10-20 günlüğüne brandaları takmasını, amacının sadece kapalı görünmesini istediği zaten bir kısmı tadilatta olan iş yerinde 1 ay sonra izinler alındıktan sonra çatı yapılacağını beyan etmiştir.

Branda takıldıktan, 10 gün sonra, aşırı sağanak yağmur ve fırtına sebebiyle, brandalar yırtılıyor; yağmur sebebiyle brandada yoğun su birikiyor ve branda yırtılınca altında bulunan 1. kattaki brandayı da parçalayarak, pas pas yapan güvenlik görevlisinin üstüne düşüyor ve ölüm gerçekleşiyor.

Bu olayda, iş yeri sorumlusu ve brandayı yapan müvekkil sanık; müvekkile talimat veren, neyi, nasıl yapması gerektiğini söyleyen sorumlu mimar sanık değil...

Tanık beyanında; güvenlik görevlisi pas pas yaparken, üzerine biriken yağmur suları düştü ve kafasını yere çarptı demiştir...

Olaya göre, sanık müvekkilimin hukuki sorununu tartışır mısınız?

Saygılar sunuyorum...