Mesajı Okuyun
Old 19-12-2013, 10:16   #2
Cumhur Okyay

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Oğuzhan Dursun
2002 yılında arsa sahibiyle yüklenici kooperatif arasında Kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapılıyor. Sözleşmeye göre binanın 10 yılda bitirilmesi gerekiyor. Ancak kooperatif inşaati su basman seviyesine getirdikten sonra herhangi bir faaliyette bulunmadığından sözleşmenin feshi davası açılmıştır. Kat karşılığı inşaat sözleşmesi davasında sözleşme geriye etkili olarak fesih olmuştur. Yüklenici tarafından inşaatın %10 seviyesinde yapıldığı tespit edilmiş ve açılan karşı davada sebepsiz zenginleşmeden dolayı 360.000 TL ye hükmedilmiştir. Bilirkişi raporunda bazı bölümlerin proje dışı olduğunu belirtmiştir. Ancak biz yapılan inşaatın arsa sahibinin işine yaramayacağını bazı bölümlerinin kaçak olduğunu bunların yıkım bedeli ve nakliye bedellerinin hesaplanmasını talep etmemize rağmen bu yönde bir karar verilmemiştir. Arsa sahibinin bu parayı ödeyecek gücü de yoktur. Arsa sahibi yapılan inşaatı da istememektedir. Müvekkilim haklıyken mağdur duruma düşmüştür. Verilen kararı temyiz edeceğiz.
1- Yargıtay aşamasında neler yapmamız gerekir?
2- Ayrıca alacak davası açıp menfi zararlar olarak neleri talep edebiliriz.(Mesela yapı ruhsatı yenilenmediğinden dolayı inşaatın 10 katlık ruhsatı 5 kata düşürülmüş, ve sozlesme sırasında yapı denetim olmadığı ve daha sonra yapi denetiminde cikmis oldugunu,şuan inşaatın tehlike arz ettiği nedenleriyle zararların tazminini, isteyebilirmiyiz.)?
3- Açılacak davada şu anki yapıya yıllardır atıl durumda kaldığından dolayı müteahhit bulunamadığını belirterek ve 5 kata düştüğünden yeni yapılacak sözleşmede oluşan zararı isteme durumu olur mu?
Başka ne gibi taleplerde bulunulabilir ve konuyla ilgili yargıtay kararı olan arkadaşlar lütfen paylaşırsa sevinirim. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler...

Değerli meslektaşım,
Bana göre, kararı kesinleştirmeye bak, müvekkilin de kurtulduğuna sevinsin... Kolay gelsin...