Mesajı Okuyun
Old 15-12-2013, 14:42   #5
İlhan_ERDEN

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Akyol
Kamulaştırmasız el atma davasında dava dilekçemde fazlaya ilişkin haklarım saklı kalmak kaydıyla 1.000 TL talep ettim daha sonra bilirkişi raporunda çıkan rakamı sehven daha az olarak ıslah ettim.Ancak ıslah dilekçemde de fazlaya ilişkin haklarımı saklı tuttum.Dosya şimdi Yargıtay da.

Merak ettiğim konu; dosya kesinleştikten sona ıslah dilekçesinde eksik istediğim kısmı ek dava açmak suretiyle talep etmemde hukuken bir engel var mıdır?Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.


Yargıtay 5. H.D. 2012/2120 E. 2012/8074 K. 18.04.2012 Tarih : "...Mahkemece asıl davanın kabulüne, birleştirilen davanın ise asıl davada verilen ıslah dilekçesi ile talep sonucunun 21.409,62 TL olarak arttırıldığı ve fazla hakkın saklı tutulmadığı, bu durumda davacının ek dava ile isteyebileceği fazla hakkı kalmadığı gerekçesiyle reddine karar verilmiş, hüküm taraf vekillerince temyiz edilmiştir.
Kısmen arazi, kısmen kapama elma bahçesi niteliğindeki taşınmaza net geliri dikkate alınarak değer biçilmesinde bir isabetsizlik görülmemiştir. Bu nedenle davalı idare vekilinin temyiz itirazları yerinde değildir.
Davacı vekilinin temyiz itirazlarına gelince;
6100 sayılı HMK'nın geçici 1. maddesi nazara alınarak, karar tarihinde yürürlükte bulunan aynı Kanun'un 109/3. maddesindeki <Dava açılırken talep konusunun kalan kısmından açıkça feragat edilmiş olması hali dışında kısmi dava açılması talep konusunun geri kalan kısmından feragat edildiği anlamına gelmez.> hükmü uyarınca, ıslah dilekçesinde fazlaya dair hak saklı tutulmasa dahi, davacı ek davada talep ettiği miktar yönünden açıkça feragat etmediğinden, ek davada talep edilen miktarın da kabulüne karar verilmesi gerekirken, yazılı şekilde hüküm kurulması,
Doğru görülmemiştir..."