Mesajı Okuyun
Old 10-12-2013, 18:27   #1
burakkoca

 
Varsayılan yapılmayan iş - Senet İptali

Öncelikle vereceğiniz kıymetli cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum. Hemen konuya gelecek olursak; müvekkil X firması ile A ilindeki inşaatının pvc doğramaları ve camlarının imal ve montajı için anlaşarak senet düzenleyip X firmasına veriyor lakin firma işi yapmıyor. İşi yapması için ihtarname düzenleyip gönderdim ama hiç bir tepki vermediler. ihtarname içeriğinde yapılmayan işin 3.kişilere yaptırılıp zarar ve ziyanın da X firması tarafından karşılanacağını da ihtaren bildirdim. Nitekim yine kimse cevap vermedi bu duruma da. Ama birde müvekkilin keşide ettiği senetler var ve bu senetler X firmasının kullanmış olduğu kredi için bir bankaya teminat olarak verilmiş. Şimdi sorum şu olacak:
1- Senetlerin Ticaret Mahkemesince iptali mümkün müdür ve senet ödemelerini nasıl durdururuz? Müvekkil vermiş olduğu sıralı senetleri mecburen ödemeye devam etmektedir.
2- X firması namına 3.kişilere bu işi yaptırmamız mümkün müdür?
3- İptal davası mümkün ise işin yapılmadığının ispatı için sulh hukuk davasında bir tespit davası mı açmamız daha iyi olur yoksa iptal davasında keşif istememizde mi isabetlidir?