Mesajı Okuyun
Old 07-12-2013, 13:41   #2
Av.Mehmet KILIÇ

 
Varsayılan

Sayın Meslektaşım,

Ben olsam öncelikle taşınmaz maliki olduğumu, bakiye borç bedelinin ne olduğunu bir ihtarname ile sorar, 3 günlük süre verir, bu süre içinde banka tarafından cevap verilmez ya da miktar bildirilmezse borcun tespiti ile ipoteğin fekki talepli dava açar, netice-i talepte de ihtarname ile bildirilen 3 günlük sürenin sonunda borç bedeline faiz işletilmemesini de talep ederim. Bu hususları ihatrnamede belirtirseniz yani dava açılacağı, faiz ödenmeyeceği vs gibi şansınız olabilir, hem ihtarname ile halledebilirseniz çok kısa sürede iş bitmiş olur.

Bu arada borç bedelinin tespiti ile ipoteğin fekkini aynı davada isteyemezsiniz çünkü borç ödenmeden ipoteğin fekkine karar verilemeyecektir.

Ancak Mahkemeden borç bedelinin tespiti ile borcun ödenmesi için ifa mahali tayini talep edip verilen sürede borcun ödenmesi halinde ipotek fekkini talep edebilirsiniz diye düşünüyorum. Bu durumda mahkeme borcun tespiti ile alacaklı adına açılan hesaba borcu ödemeniz ve belgesini sunmanız için tarafınıza süre verecek, süre sonunda parayı yatırıp dekontu sunduğunuzda ipoteğin fekkine karar verecektir.

Naçizane hukuki görüşüm bu şekildedir.

Takdir elbette sizindir.

Kolay gelsin...