Mesajı Okuyun
Old 01-12-2013, 21:30   #90
Semender33

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Feyza Altun
Yani anlamadim ki neyin kafasi. Simdi maas alan avukat ise oze gostermeyecek onemsemeyecek normal kabul edilecek; ancak yuzde alirsa kendisinden zaten gostermesi gereken ilgi alaka beklenebilir hale gelecek.
E ben gideyim holdinge gecemi gunduzume katayim holdingin yillik cirosundan prim talep edeyim. Neden? e isi ben yapıyorum.

Yahu bu nasols aiptal edilir? Dava acan var mi bilen var mi? Yoksa ben acacagim.

İnsaf Feyza Hanım.

Daha bir kaç sene öncesine kadar sağlık sigortaları dahi olmayan ücretsiz çalıştırılan stajyer Avukatların ruhsatlarını aldıktan sonra kendi bürolarını açıncaya kadar çalışacakları ve tecrube edinecekleri 1-2 yıllık geçiş evresinde sömürülmesinin önüne geçmek için küçük bir adım atıldı. Yanlış ve ya doğru, eksik veya fazla farketmez bu yollardan geçmiş MÜVEKKİL ÇEVRESİ EDİNMEK İÇİN BİR KAÇ DİL ÖĞRENMİŞ, PARA DÖKMÜŞ, ÇALIŞMIŞ ÇABALAMIŞ tecrubeli Avukatların destek olması gerekirken, DÜZENLERİ YIKILACAK KORKUSUYLA tüm bu çalışmanın altına dinamit yerleştirmeye çalışmasını anlayamıyorum.

Cumhuriyetimizin 90. yılında ancak bir düzenleme yapılan bu konuda daha iyi nasıl olur, hem işveren Avukatın hakkını hemde çalışan Avukatın hakkını nasıl koruyabiliriz KAYGISI olması gerekirken, üç beş maddeden rahatsız olduğunuz için tüm çalışmayı, emeği hiçe saymak siz tecrubeli Avukatlarımıza yakışmıyor.

Herkese açık bir platformda görüşünü açıklayan meslektaşlarınıza karşı olan küçümseyici, hakaretvari bu cevaplar ne size yakışır nede başka bir meslektaşımıza yakışır.

Tüm meslek örgütleri meslektaşlarını koruyup kollarken, barolarda benim gördüğüm tam aksi yönde olmaktaydı. Bunun nedenini hep merak etmişimdir.

Sanırım en büyük nedeni Avukatların birbirini koruyup kollamaması.