Mesajı Okuyun
Old 29-11-2013, 22:26   #85
Av. Erdem Akçay

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Mehmet Saim Dikici
Duyduğuma göre icra takip elamanlarına yönelmişler... Yarın takip elamanları avukatlardan daha çok kazanırlarsa hiç şaşmayacağım! (desem de haliyle )

Takipçiler her zaman vardı. Malum, icra bürolarında avukat çalıştırılma nedeni, takipçilerin her işlemi yapamamaları. Bir değişiklik olmayacaktır dolayısıyla.

Alıntı:
Yazan Av. Feyza Altun
Çok basit bi mantık yürütüyorum, evet o kadar işi yokmuş.

Mantıktan ziyade olayı bildiğim kabul edilirse olay şöyle gelişmiş: özetliyim; bu üstad bana dedi ki, (2 kişi çalışıyorlar büroda bir de sekreter ve katip var)

"5 senedir aynı av. ile çalışıyorum, ama ben kendi bağkurumu dahi 1500'den gösteriyorum; yönergedeki hükümler çok ağır; o kadar iş yok; kör topal götürüyoruz; ben stopaj vergi prim de boğulmuşum bir de bu yönerge ile ihtilaf halinde kimseye davalık olamam.aç vergi levhanı öyle çalışalım istemiyorsan ben tek devam edeceğim" demiş. o da kabul etmemiş. tazminatlarını ödemiş yollarını ayırmış. katip ve kendisi halledecekmiş.


"Aç vergi levhanı, öyle çalışalım" ifadesi, benim "keşke" dediğim yöntem zaten. Bu bir ortaklık teklifidir. Olması gereken de budur.

İşveren avukat bu sözü ile "sigortalı gözükme, ben sana yine eski maaşını veririm, benim işlerime bakarsın", demek istemişse; o sömürünün katmerli versiyonudur, ki kabul etmek mümkün değil. Ayrı çalışırlar. İşveren avukatın işi zaten azmış. Kendi başına devam ettirir. Diğer meslektaşımız da, daha fazla işveren avukata yük olmamış olur.

Alıntı:
Yazan Av. Feyza Altun
Ben sonuna kadar destek veriyorum. Benim yanımda çalışan dün dişçiye gitti izin istedi iki saat telefonunu açmadı. Bu akşam 6 da BEhlül kaçar yaptı.

BEn bugün bebeğimi görmeye ultrasona gittim ultrason odasında müvekkil aradı iki saat dert anlattım ona. Bu saat olmuş ben hala pazartesiye dava dilekçesi, ihtarname icra takibi yetiştirmeye çalışıyorum; muhtemelen yarın ve pazar da çalışacağım; hamile halimle daha yemek yiyemedim sonra neymiş %10 verecekmişim. Kİmse kendisini dev aynasında görmesin.


Yönergeye göre işçi avukatın yüzde 10'u hak etmesi için, dosya ile "bizzat" ilgilenmesi gerekiyor. Dolayısıyla belirttiğiniz dosyalarda zaten pay vermeniz gerekmiyor.

Alıntı:
Yazan Av. Feyza Altun
O zaman benim ödediğim kiraya, kira stopajına gelir vergisine, diğer sair vergilere, sekreter maaşına primine, ofis masraflarına (milletin içtiği çay kahve bile bazen ayda 200 lirayı buluyor)aklıma gelmeyen binlerce gidere, müvekkilin kaprisine, anlamsız isteklerine katılsın katlansın madem.


Bu ortaklık demek zaten. Bence doğrusu da bu. Yerinizde olsam teklif ederim işçi avukata. Bunu kabul etmeyen avukatla da çalışmazdım. Tabii kabul ederse, kazançtan kendisine düşen ortaklık oranındaki payı vermeniz gerekir.

Alıntı:
Yazan Av. Feyza Altun
Ben yönerge ile %10 vaadedilen o işçi avukatın takip ettiği davaları almak için 4 dil öğrendim, yurtdışlarına onbinlere lira döktüm eğitimlere gittim. Birsürü avukat bu yönde yatırım yapıyor kimi yüksek lisans yapıyor kimi fiyakalı ofis dekore ediyor, kimi bir alanda uzmanlaşmak için senelerce kafa patlatıyor. Herkesin bir yolu yöntemi var. nitekim bu durumda alınıyor o davalar. Müvekkil portföyü oluşturmak hukuk fakültesini bitirmekten daha zor.


Avukatlık iş getirmek değil, işi takip etmektir. Avukatlığı işçi avukat yaparken, iş getirenin tüm kazancı alması pek mantıklı değil. O zaman kazanç karşılığı iş getirmeyi serbest bırakalım. Bu sayede sizin gibi müvekkil portföyü geniş kişilerin avukatlık mesleğinin sorumluluğu altına girmelerine de gerek kalmaz.

Alıntı:
Yazan Av. Feyza Altun
Eee riski ben alacağım cefayı ben çekeceğim %10u arkadaş alacak. Fayda zarar denklemi kurmak risk analizi yapmak lazım.

Yukarıda dediğim gibi, işçi avukatın bizzat takip etmediği işlerde pay alması öngörülmüyor. Eğer, dilekçe yazmayı, duruşmaya girmeyi, vb(kısacası avukatlık yapmayı) cefa ifadesinin dışında tutuyorsanız, o ayrı konu tabii ki.

Alıntı:
Yazan Av. Feyza Altun
Ben bazen stresten gecelerc uyuyamıyorum. Buradaki üstadlarım bilirler, eksik olmasınlar sorarım danışırım anlayışla karşılarlar. BEnim işlere nası kafa patlattığımı ya da benim gibi bir sürü meslektaşımın biliyorum ve çalışan, duruşmaya girecek YÜZDE ON.

Dosyaya sunulan vekaletname ile yetki belgesi arasında sorumluluk açısından fark yok. Dolayısıyla sorumluluğu işçi avukatınızla paylaşıyorsunuz zaten. Eminim dilekçe yazarken ya da dosyaya hazırlanırken, işçi avukatınız da benzer şekilde araştırma yapıyordur. En başta size karşı kendini sorumlu hissediyordur. Sırf duruşmaya girip "tekrar ederiz" diyerek yüzde 10 alacaksa, hiç düşünmeyin, yollarınızı ayırın tabii.

Alıntı:
Yazan Av. Feyza Altun
Ben kimse sömürülsün demiyorum. işi benim gibi benimseyene, kafa patlatana hakkını verene para pul helal olsun. Ben bunu yapacak olana %10 değil %50 teklif ediyorum. Çok da ciddiyim. (İş ciddiye binince tırım tırım. Bunu da gördüm)

Bence bu şekilde ilan verin. Eminim gelen avukatlar olacaktır. Gelen bulamazsanız da, tek başınıza devam edip, 10 dava yerine 5 dava alın, dilekçesinden duruşmasına siz takip edin ama bu 5 davadan, 10 dava ücreti isteyin. O diğer 5 davayı da, iş bulamayan avukatlar alıp, kendilerini geliştireceklerdir.

Alıntı:
Yazan Av. Feyza Altun
Kusura bakmayın ama yanında çalıştığı avukatın aldığı parada gözü olan. "ulan işi biz yaptık parayı o kazandı" diyenleri kötüniyetli ve işgüzar görüyorum. Buyursunlar açsınlar ofis, kazansınlar....

İşçi avukat çalıştırılıyorsa, bu sözü söylemesine imkan sağlamamak sanırım daha iyi bir yöntemdir. Bunun yerine, "iyi kazanıyor ama sağ olsun benim de hakkımı veriyor", dedirtmek için uğraşmak lazım diye düşünüyorum. Eminim bu ve benzeri düzenlemeler sayesinde, büro açmaktan çekinmeyecektir hiçkimse.

Alıntı:
Yazan Av. Feyza Altun
Avukat sömürüsüne hayır ama işveren avukat sömürüsü de bunun değişik versiyonu yani. Sorun böyle çözülmez.


İşveren avukatın sömürülme ihtimali bulunmuyor. En kötü ihtimalle kendi işini yapar. Çözüme yönelik görüşlerinizi bekliyoruz.

Alıntı:
Yazan olgu
Kazanıyorki, 2500 TL ücret alan avukat katibi tanıyorum


2500 değil, 7500 bile alsalar, neden böyle demem. Bir yıl içerisinde 3 icra takibi açtım. Dairelerde ömrümü yediler. Yanlış anlaşılmasın, suçlu memur değil. Daireye memur atamayan, 10 kişilik iş yükünü 3 kişinin üzerine bırakan devlet.

Her görüşe cevap verir gibi oldum Kusura bakılmasın.