Mesajı Okuyun
Old 23-11-2013, 19:55   #8
Av. Hüseyin Can

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan lawyer_33
Her ikinize de teşekkür ederim.

Uyarılarınız çerçevesinde konuyu açmam gerekirse;
Söz konusu sözleşme bir yurt dışı hizmet sözleşmesi, işten çıkarılan şahıs yurt dışındaki bir şantiyede çalıştırılmak üzere supervisor olarak oraya gönderiliyor.

Sözleşmede şöyle bir durum var; süre kısmının ilk satırında bu iş sözleşmesi...2013/....2015 tarihleri arasında geçerlidir diyor hemen bir alt satırda ise bu sözleşme belirsiz süreli olup.....şeklinde devam ediyor.

Yalnız her iki satırın sonunda da parantez içinde; bu tanımlamalardan biri olursa diğerinin silineceği yazılmış yani süre aralığından bahsedilirse bir alt satırdaki belirsiz süreli ibaresi, belirsiz süreli ibaresi yazılırsa bir üst satırdaki tarih aralığı telaffuz edilen kısım silinecek denmiş.

Ancak her iki satırda yukarıda bahsi geçen ibareler yazılıp diğeri silinmediği için ortada kafa karıştırıcı bir durum oluşmuş. Ayrıca işverenin elindeki nüshada bu satırlardan birinin silinmiş olma ihtimali de var tabi. Bu durumda da silinenin hangisi olduğunu bilmek ve ona göre dava açmak biraz piyango gibi mi olacak veya olayı yanlış mı yorumluyorum bilemiyorum.
Sayın Meslektaşım, şayet işçi daha önce bu şirkette başka bir görevde bulundu ise örneğin işverenin yine başka bir şantiyesinde yine hizmette bulunduysa bu durumda belirsiz süreli iş akdi söz konusu olacaktır. Ancak işçi ile işveren arasındaki hizmet akdi ilk defa oluşmuş ise sizin anlattığınız olaylar çerçevesinde belirli süreli iş akdi olduğu kanaatindeyim.