Mesajı Okuyun
Old 21-11-2013, 14:09   #1
Fiona

 
Varsayılan Kooperatiften haksız yere çıkarılan ortağın durumu

Sayın Meslektaşlarım, öncelikle merhaba.

(Müstakbel) Müvekkilim, taşıyıcı kooperatifinde kamyonuyla beraber çalışmaktadır. Bir süre sonra müvekkilimi, "kamyonunu satanlar ve borcu olanlar üyelikten çıkarılmıştır" başlığı altına adını yazarak üyelikten çıkarmışlardır. Fakat müvekkilim ne kamyonunu satmıştır ne de her hangi bir borcu olduğuna dair kayıtı vardır. Ortaklıktan çıkarma kararı hiç bir şekilde noter aracılığı ile bildirilmemiştir. Bu koop. kanununa aykırı bir durumdur.
Müvekkilimin haberi yok durumdan tabi, genel kurul olacak, kendisine kağıt gelmeyince şüpheleniyor ve üyelikten çıkarıldığını öğreniyor. (2006 senesinde) Muvekkilim üyelikten çıkarıldıktan sonra maddi zorluk nedeni ile kamyonunu satıyor. (Koop. a üye olabilmek için asli şartlardan biri olan kamyon sahibi olma'yı kaybediyor.)

Daha sonra söz konusu kooperatif yöneticileri, sebebini bilmediğim bir şekilde A.Ş kuruyorlar. Bu kuruluş sıfırdan bir kuruluş ve hiç bir şekilde koop.tan bahsedilmiyor. Koop. da kapanmıyor ama içi deyim yerinde ise "boşaltılıyor." mallar A.Ş e geçiyor (ya da satılıyor bilmiyoruz) Koop. üyesi olan herkes A.Ş e de üye oluyor. Fakat müvekkilimi kimse almıyor.

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim. Müvekkilim haksız bir şekilde çıkarılmış,ne usulen ne esasen çıkarılma hukuka uygun değil. fakat üyeliğin asli şartı olan kamyonunu da çıkarıldıktan bir kaç ay sonra kaybetmiş. A.Ş e üyeliğini sağlayamam çünkü baştan kurulmuş bir kuruluş. Maddi bir de zarar söz konusu. Çıkmaza düştüm. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.