Mesajı Okuyun
Old 20-11-2013, 14:39   #6
Av. Engin EKİCİ

 
Varsayılan

Alıntı:
Sayın Meslektaşım,
Anlaşmalı boşanma davasında protokolü taraflar kendi koşul ve şartlarına göre düzenliyorlar. Eğer ki çocuk ile şahsi münasebet düzenlenmedi ise müdahale ediliyor. Mahkeme hakimine değişiklik yapması halinde farklı şehirlerde yaşayan anne babanın bunu uygulayamayacakları izah edilir ve zaten hükmen uygulanmayacak bir karar vermesinin anlamı olmadığı izah edilir ise protokolü olduğu gibi kabul ediyor.
Sayın AV ŞEYDA;

Hakimin, anlaşmalı boşanma protokolünde çocukla kişisel ilişki tesisine ilişkin olarak yapılan düzenlemenin çocuğun/çocukların menfaatine olmadığı yönünde bir kanaati benimsemesi durumunda müdahale edebilme yetkisinin bulunduğunu teslim etmek gerektiğine ilişkin çok sayıda Yargıtay kararı mevcuttur.

Belirttiğiniz şekilde, anne/babanın hakime durumu açık ve net bir şekilde izah etmeleriyle birlikte hakim düzenlemeyi makul görür ise elbette müdahale etmeyecektir. Ancak, sadece protokolde çocukla kişisel ilişki tesisine yönelik bir hüküm bulunmadığı zaman hakimin müdahale ediyor olduğu şeklindeki görüşünüze katılmıyorum.