Mesajı Okuyun
Old 19-11-2013, 13:46   #69
Av. Erdem Akçay

 
Varsayılan

Her ne kadar ilk mesajımda yönergenin hayırlı olması dileğinde bulunmuş olsam da(hayırlı olsun diyorum tabii), uygulansa dahi "yama" olmaktan ileriye gidemeyecektir malesef.

Sorun kökten çözülmelidir ve yöntemi Sayın Aladağ'ın belirttiği şekildedir. İşçi avukatlık tamamen kaldırılmalıdır. İlk bakışta hem kıdemli hem kıdemsiz avukatlar için zararlı olabilecek gibi gözükse de;

1- Kıdemli avukat, iş seçmek zorunda kalacaktır. Bu da uzmanlaşmayı ve hukuk üretmeyi teşvik edecek, vekalet ücretlerinin de yükselmesini sağlayacaktır.
2- Müvekkil, davasının hangi avukat tarafından takip edildiğini, dilekçesini kimin yazdığını, duruşmasına kimin girdiğini bilebilecektir.
3- Yargılamalar daha hızlı sonuçlanacaktır. Müvekkil ile görüşmeyen avukatın, özellikle duruşmalarda karşılaştığı sorulara yanıt vermesi neredeyse imkansızdır. Bu nedenle istenen sürelerle, yargılama süreci anlamsız şekilde uzamayacaktır.
4- Kıdemli avukatlar iş seçmek zorunda kalacağı için, kıdemsiz meslektaşlara da sırf tabelası nedeniyle bile iş gelecektir. Bu da kıdemsiz avukatın mesleki birikimini artırmasına zemin hazırlayacaktır.

Kısacası; olmaz ama mesleğin içini oyan, yetki belgesi verme yetkisi kaldırılırsa, bu meslek ayağa kalkar. Yoksa böyle gider. Fazla da gitmez, diye düşünüyorum.