Mesajı Okuyun
Old 14-11-2013, 14:03   #3
Av.Cengiz Aladağ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan alperyldrm
Merhaba,

Kıymet takdiri borçluya 01.06.2013 tarihinde tebliğ edilmiştir. Yaklaşık 5 ay sonra icra dosyasından satış talebinde bulunduk. Bu süreye kadar icra dosyasına kıymet takdirine itiraz edildiğine ilişkin bir dilekçe verilmemiştir. Biz de talimat icra mahkemesinin Uyap kayıtlarından kıymet takdirine itiraz edilip edilmediğini sorduğumuzda herhangi bir davanın açılmadığını tespit ettik.

Gayrimenkulün birinci satışı 22.11.2013 tarihidir. Satış kararını aldığımız ekim 2013 ayında talimat icra mahkemesinde kıymet takdir raporuna itiraz davası açıldığına ilişkin tarafımıza bilgi geldi. Söz konusu dava bilgileri incelendiğinde borçlunun 06.06.2013 tarihinde muhabere yoluyla dava açtığını ancak bu davaya ilişkin talimat icra mahkemesindeki tevzi işleminin ekim 2013'te gerçekleştiğini tespit ettik.

Bu hususu icra mahkemesi kalemine ve hakimine sorduğumuzda, yani haziran 2013 de açılan bir davanın tevzisinin nasıl olur da 5 ay sonra yapıldığını sorduğumuzda kimse sorumluluğu almak istemedi. Söz konusu dava sebebiyle benim satışımın bir anlamı kalmadı.İlan ve tebligat masrafları da boşa gitmiş oldu. Ancak satışın durdurulduğuna dair herhangi bir karar da yok. Kıymet takdir davasına konu keşif ve duruşma tarihi de satış tarihinden sonradır. Bu vurdumduymazlık kimin sorumluluğunda ya da benim satışım ne olacak, işin içinden çıkamadım

İcra müdürlüğü satışı durdurmadıysa sorun yok, bırakın gerisini borçlu düşünsün. Ama satışı durdurduysa, bu gecikmeye yol açanlar hakkında suç duyurusunda bulunun.