Mesajı Okuyun
Old 12-11-2013, 16:05   #5
Oğuz Saka

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av_berna
SAYGIDEĞER MESLEKTAŞLARIM MERHABALAR..
Ne kadar üzücü ki; hem çok zor ve asil mesleği icra edip hem de çok zor para kazanabiliyoruz aslında.Üzücü çünkü iş karşılığında ALIN TERİNİN verilmediği tek meslek sanırım.
Müvekkilim tarafından ücretimi istediğim için gizlice azledildim.Ücret sözleşmem olmadığı için alacak davası açmak istiyorum.Bircok davasına vekalet sundum.İşin enteresan tarafı şu: MADEM ÜCRET SÖZLEŞMESİ İMZALAMAYACAK DEYİP MÜVEKKİLE MAİL ATTIM VE "5 BİN TL DEDİNİZ , AMA ÖNCE DE 10 BİN DEMİŞTİNİZ.GELİN ORTASI OLSUN "DEDİM. Zira bu mailde de zaten vekaletname bilgilerimi ve benim ofisime yakın noterliği tavsiye ettim.BU MAİLDEN SONRA MÜVEKKİL DEDİĞİM NOTERLİKTEN VEKALET ÇIKARTTI.
[SORU 1-DAVA BOŞANMA OLDUGU İÇİN ACACAGIM ALACAK DAVAMDA MAKTU ÜCRET 1.320 TL Mİ İSTEMELİYİM, YOKSA MAİL DELİL TEŞKİL EDİP 5- 10 BİN ORTASI OLAN 7.500 TL Yİ Mİ TALEP EDEYİM
(DİĞER DAVALAR DA MAİL YOK MALESEF ONLARDA MAKTU İSTEYEBİLECEĞİM)
SORU 2- ESKİ MÜVEKKİLE MESAJ YAZDIM PARASINI ÖDEMESİ İÇİN ve bu mesajda kardeşi ile parayı bana göndermesini istedim.Müvekkil CEVABİ MESAJINDA BANA : "kardeşimde bende evli barklı insanlarız, yasal prosedürün dışında görüşmek istemiyoruz " demiştir. BU KADAR ÜZÜCÜ MESAJI HAKARET İÇERMEZ Mİ? SUÇ DUYURUSNDA BULUNMAK İSTİYORUM.
SORU 3- O MÜVEKKİL BENİ GİZLİCE AZLEDECEĞİ GÜN BÜROMA GELMİŞ BEN YOKKEN.SEKRETERİM BENİ ARAYIP MÜVEKKİLİME VERİNCE TELEFONU DOSYASINA BAKMAK İSTEDİ.BEN RAZI OLMADIM AMA BAĞIRMAYA BAŞLAYINCA SEKRETERİME DOSYASINA BAKSIN DEDİM.AMA ESKİ MÜVEKKİL DOSYADAKİ BELGELERİ BEN YOKKEN DOSYADAN ALMIŞTIR.BU BELGELERİ DE YENİ AVUKATINA VERMİŞTİR.BU YAPTIĞI HANGİ SUÇA GİRER.BEN HANGİ SUÇ İÇİN SUÇ DUYURULARINDA BULUNABİLİRİM BU MÜVEK. İÇİN.?
Bu kadar üzücü olayı okuyup bana yardımcı olduğunuz için şimdiden çok teşekkür ederim..

1- HMK'da mail,mesaj,faks vs. deliller, delil başlangıcı olarak kabul edildiğinden, aranızda anlaştığınız miktarı senetle ispat zorunluluğuna tabi olmadan eğer varsa tanıkla da ispat edebileceğiniz kanısındayım.

2- Size verilen cevabın hakaret olacağını düşünmüyorum.
TCK 125- Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi ...
Kanunun lafzı daha somut ve sert isnatlar arıyor. Hatta yargıtayın da bunu yorumlayış biçimi düşünüldüğünde bu hususta dava açmanın faydalı olmayacağı kanısındayım.

3- Sizin bakmanız için izin vermiş olmanız, onun dosya içinden evrak alması anlamına gelemeyeceğinden hırsızlık suçunun oluştuğunu düşünüyorum.