Mesajı Okuyun
Old 10-11-2013, 08:30   #50
Semender33

 
Varsayılan

Sigortalı çalışan Avukatların maaşı konusu gündemde iken başıma gelen trajikomik bir olayı anlatmak isterim, çalışan Avukatların durumunun ciddiyetini görmek için.

Geçen hafta yapılan idari hakimlik sınavına giren arkadaşlarla sohbet ederken aramızda şöyle bir diyalog geçti.

Sınavın iyi geçtiğine dem vuran arkadaşım stajyer hakimlerin aldıkları maaşları düşünüp yüzü gülerken. Ruhsat başvurusunu yeni yapmış bir Avukat adayı olan bende kendimi teselli etmek için kullandığım "Avukatlık zor bir meslek 5-10 yıl çalıştıktan sonra bir yerlere gelebiliyorsun" dedim. Arkadaşım tebessüm etti ve "5-10 yıl sonra ancak bir büro açarsın büroda işleride bir 5-10 yılda düzene korsun, edermi bi 15-20 yıl. İşte o zaman ben emekli olurum ve Avukatlık stajımı zaten yaptım alırım ruhsatımı bir büro açarım nasıl olsa birikmişim var senin gibi 3-5 tane SSK'lı Avukat alırım nasıl olsa bin binbeyyüze çalışıyorlar, büyük bir büro açıp çalıştırırım.

Değerli meslektaşlarım, olay bu kadar açık. İnsaniyet size kalmış yok ben tecrubemi aktarıyorum, yok işgörmüyor..vb bahaneler ile genç meslektaşlarınızı 1.000TL ile 1.500 TL arasında ücretlerle çalıştırıyorsuz. Tabiki istisnalarda mevcut, istisna Avukatlarımıza teşekkür ederim ama istisnalarda yok denecek kadar az.