Mesajı Okuyun
Old 07-11-2013, 15:40   #1
Demir71

 
Varsayılan Geçersiz vekaletname ile yapılam tapu işlemi

Değerli arkadaşlar
Müvekkilimin annesi 83 yaşında ve okuma yazma bilmiyor. Fakat çocuklarından biri yaşlı annesini Notere götürüp okur yazarmış gibi vekaletname almış. Vekaletnamenin altında birinin elinden tutarak yazdırdığı bariz bir şekilde belli olan bir imza (garip bir karalama şeklinde) ve ad soyad ile okudum yazıları var.
Müvekkilin yaşlı annesinin okuma yazma bilmediği resmi belge ile sabit. Zira bundan üç yıl müvekkilin yaşlı annesi, tapuda işlem yaparken okuma yazma bilmediğinden işlem iki tanığın tanıklığı ile parmak bastırılarak yapılmış.
Müvekkilin yaşlı annesinden alınan vekaletname ile tapuda işlem yapılmış ve taşınmaz bir üçüncü şahsa satılmış. Satış işleminden yaklaşık altı ay sonra da müvekkilin annesi vefat etmiştir.
Tapudaki bu devir işlemine karşı temyiz kudretinin yokluğu ve muvazaa iddiası ile terditli dava açtık. Davayı açtığımız tarihte, bu şekilde usulsüz bir vekaletnameden haberimiz yoktu. Şimdi davada ıslah yoluna başvurup, vekaletnamenin geçersizliği nedenine de dayanmak istiyoruz. Ancak bunu noter tarafından düzenlenen vekaletnameye karşı sahtelik davası açmadan ileri sürebilmemiz mümkün müdür?
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarım yardımını bekliyorum.
Saygılarımla