Mesajı Okuyun
Old 06-11-2013, 11:25   #17
limpid

 
Varsayılan

merhaba

elimde ticari satımın karşılığı olarak alınmış sıralı senetler var. senetleri bize veren ciranta, düzenleyen ise başka bir şirket. 2 tanesi ödenmedi protesto edildi. senetleri bize veren düzenleyene bir iş yaptığını iş karşılığı bu sıralı senetleri aldığını belirtti. ancak senetler ödenmiyor. bir de aralarında yaptıkları sözleşmeyi bize sundu. orada da muacceliyet şartı var. tabi bu arada senetler üzerinde de var.

1- ihtiyati haciz talep edeceğim. sanırım son uygulama asliye ticaret yoksa asliye hukuk. ancak tereddüt ettiğim nokta bu senetlerin sıralı olduğunu kanıtlamam açısından bize gösterilen sözleşmenin tarafı olmamamıza rağmen lehimize kullanılıp kullanılamayacağı?

2- düzenleyenle konuşulduğunda senetleri bize verenin işi tamamlamadığını ve bu nedenle dava açtıklarını müvekkile söylemişler. 1. maddede belirttiğim gibi bu sözleşmeyi kullanmadan sıralı senetlerin hepsi için ihtiyati haciz kararı alabilir miyim? senedi bize veren cirantanın bir taraftan çekleri de karşılıksız çıktı bu da cari hesap ilişkim göstererek vadesi gelmeyen diğer senetler için ihtiyati haciz almamda etkili olur mu? senetlerin meblağları hep aynı ve 1 ay aralı.