Mesajı Okuyun
Old 03-11-2013, 12:45   #1
pelinaksoy

 
Varsayılan 8 ay öncesine ait trafik cezasına itiraz nasıl edilir?

İyi Günler;

Bir aile dostumuzun başın agelmiş bir olay, bana danıştı ancak bende bu konu ile hiç karşı karşıya gelmediğim için bilemedim.

8 ay öncesine ait trafik cezası eline Ağustos 2013'te ulaşmış. Ancak ne zamanında yaptırdığı araç muayenesinde çıkmış, ne de internetten sorgulattığında...
Bir anda 8 ay öncesine ait olduğu iddia edilen bir ceza tarafına Aağustos ayında tebliğ edilmiş. Kavşakta Ceza kırmızı ışık ihlali yönünde. Ancak kırmızı ışık ihlali söz konusu değil, çünkü tam önünde farklı bir istikamette yol alan bir aracın varlığı sabit. Yani şayet kırmızı ışık ihlali olsaydı çok ciddi bir kaza ile sonuçlanacaktı. Polis memuruna bu durumu anlatıyor ve itiraz ediyor ancak polis memuru " yaya geçitini geçmişsiniz yapacak bir şey yok" diyerek yanıt veriyor. Ancak hepimizin başına bu tarz olaylar geliyordur, arkadan gelen aracın duramadığını görünce 10 cm öne gitmiş ve dolayısıyla yaya geçitinin üzerinde durmuş.
Nihayetinde idari para cezasının erken ödenmesi halinde indirim olduğundan cezayı ödemiş bulunduk Ancak 8 aydır ortada görünmeyen ve sonra bir anda kesilen cezanın usulsüz ve sadece parayı almak amaçlı kesilmiş bu cezaya itiraz etmek istiyoruz. Ancak mesleğin başında bir avukatım ve bu durumda ne yapacağımı bilemedim.