Mesajı Okuyun
Old 01-11-2013, 16:16   #5
Muhammet Fatih

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Ayşenur Gökçe
Muhammet Fatih bey, şirket asla uzlaşmıyor. Aslında herkesin bildiği manşet manşet reklamlarının yapıldığı bir inşaat firması. Şirket çok şanslısınız size ödediğinizi geri iade ediyoruz diyor. Tacir olduğu için TTK'ya göre mücbir sebepten bahsedemeyeceğini bende düşünüyorum.
Harici satış sözleşmesi olduğu için Tüketici Mahkemesinde davayı açacağım. Evin emsal değerini isteyebilir miyim? kafama bu takılıyor. Yani sözleşmeye aykırılık nedeni ile müspet zararım meydana geldi çünkü..

Olumlu (müspet) zarar ise sözleşmenin yerine getirilmemesi nedeniyle uğranılan zarar olup, alacaklının mal varlığının, borcun yerine getirilmesi sonucu ulaşacağı durum ile borcun yerine getirilmemesinden dolayı göstereceği durum arasındaki fark olarak açıklanabilir. Alıcının ifadaki menfaatinin zedelenmesi nedeniyle doğan zarardan satıcı sorumludur.(sizin olayınınzda müvekkil kar elde etmek amacıyla satın aldığına göre evin emsal değerini talep edebilirsiniz ) Davacı, davalının sözleşmeye aykırı davranması nedeniyle olumlu zarar istediğine göre, sözleşmeyi halen ayakta tutmaktadır. Bu durumda, sözleşme ilişkisi ayakta kalır ne varki, asıl edimin yerine tazminat borcu alır(not:yukarıdaki anlatım bir tüketici mah temyiz sonucu yargıtay kararından alıntı.. sonuç şu aleyhe karar çıkma olasılığı da var bence )