Mesajı Okuyun
Old 28-10-2013, 15:20   #7
Av.mehmet.av

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Levent ERCAN
Elbette ki dosya icerigi önemlidir ancak neden hatalı olduğunu düşündüklerinizi paylaşırsanız daha net bilgi paylaşımı olacaktır.
Tabi ki;
Fesih beyanında; 25/II'ye dayanmış ve açıklama olarak da "daha önce 2 defa uyarı cezası almanıza rağmen bu tutumunuzun değişmediği görülmüştür." ifadesi yer alıyor.
Ancak daha önce hazırlanan tutanaklardan ilkinde savunma isteği yazısı müvekkile tebliğ edilmemiş. Gerçi 2 şahitli bir tutanak var. "Bu yazı ilgili kişi tarafından teslim alınmamıştır" diye. Şahitlerin imzaladığı tutanakta da şöyle bir ayrıntı var. Savunma isteği yazısı 15 Aralıkta hazırlanıyor ve 16 Aralığa kadar savunma vermesi isteniyor. Ancak şahitlerin imzaladıkları tutanak da 16 Aralık tarihli. Herşeye rağmen bu tutanağa istinaden verilen uyarıyı 1. uyarı düşünelim.
Daha sonra başka bir tutanaktan dolayı bir savunma daha isteniyor. Müvekkil de savunma yazısını yazıyor. Savunma bence gayet uygun. Ancak bu savunma akabinde bir uyarı daha alıyor. Uyarı yazısında şöyle bir ifade var. "Yazmış olduğunuz savunmanız yeterli bulunmadığından" uyarı verilmiş.
Fesihten önce bir savunma daha istenmiş müvekkilden. Bu savunma isteğinde de şöyle bir ifade yer alıyor. ..............tavırlarınızla çalşma ortamını ve motivasyonu bozduğunuz, iş barışı ve huzuruna zarar verdiğiniz TESPİT EDİLMİŞTİR. Bu savunma isteiğine de müvekkil cevap vermiş. Ertesi gün de işine son verilmiş.
Beni yapılan feshin usule uygun olmadığı düşüncesine sevk eden nedenler şunlar:
1- 15 Aralıkta hazırlanan ve 16 Aralığa kadar savunma beklenen yazıda, ilgili işçinin savunma isteği yazısını almadığına dair 16 Aralıkta şahitler tarafından tutulan tutanağın geçerliliği,
2-Yapılan savunmanın yeterli bulunmamasının kriteri nedir?
3- Son savunma isteğinde yapılan TESPİT aslında istenen savunmanın formaliteden ibaret olduğu, işverenin işçiyi işten çıkarmayı zaten aklına koyduğu.