Mesajı Okuyun
Old 01-03-2007, 14:13   #13
naile

 
Varsayılan

Sn.Cem Hekimbaşı
Yazınızın bütününde bir anlam karışıklığı var. Ayşegül yazısında fiziksel güç gerektiren işler ayrımının kökeninde de cinsiyet ayrımcılğının yattığını söylemiş sadece.
Toplumsal yaşamda kişilerin cinsiyetine bağlı roller birbirinden cinsiyet ayrımcılığına dayalı olarak belirlenmiş. Bu ayrımcılıkta hepimizin bildiği gibi kadının ikinci sınıf insan olarak yaşamını sürdürmesine neden olmaktadır. Tartışmaya neden olan olayda olduğu gibi ofisboyluk işi bile kadına kapalı hale gelmiştir. Yani iş yaşamından acımasızsa dışlanmaktadır. Oysa ki hepimiz biliyoruz çok daha ağır işleri kadınlar yapmaktadırlar.Garsonluk,evlere temizliğe gitmek,bütün evin işini çekip çevirmek, çocuklara bakmak vs dahamı kolay?
Top mermileri taşıyan ninelerin fotoğrafları montaj değil elbette.Ama savaş sonrasında eve gönderildikleri gerçeğide montaj değil.
Çuvalları kim kaldıracak? sorusunun yanıtı ise kadın hakları mücadelesinin özünde yatan hayatı birlikte paylaşmak düşüncesinde açık ve net olarak ifade edilmektedir. Anlaşılması zor değil. Kadın ve erkeğin iş paylaşımı değil sorun hayatı birlikte eşit olarak paylaşmaları sorun burada.