Mesajı Okuyun
Old 24-10-2013, 12:41   #1
limpid

 
Varsayılan kiracının eve yaptığı iyileştirmeler

müvekkil kiracısı olduğu evde kendi kullanmak için mutfak yaptırıyor. ev sahibinin eski mutfağını depoda muhafaza altına alıyor. kendisi aynı sitede ev alıyor bunu ev sahibine bildiriyor. hatta ev sahibi mağdur olmasın diye kendisi kiracı buluyor. kendisi yurtdışında iken eşi evi taşıyor ve o arada yeni kiracı eve geçiyor. yani yeni yaptırdığı mutfak evde kalıyor. ev sahibiyle konuşuyor. bir günde eski mutfağı aynı şekilde takabileceğini sadece izin vermesini istiyor. yada yaptığı masrafın en azından az bir kısmına katlanmasını söylüyor. ancak ev sahibi bana sormadan bunları yaptın bu nedenle ben ödemem diyor. mutfağı almak için izin de vermiyor.

sözleşmede:
mecurda kiracı mal sahibinin izni olmadan hiçbir tadilat yapamaz. izin alarak yapılan tadilatlar içinse, tahliye sırasında yapılanlar sökülemez ve yapılanlar için ev sahibinden maddi bir talepte bulunulamaz deniyor.

ancak yargıtayın uygulamalarına bakıldığında ev için yapılanlar yani iyileştirmeler değerlendiriliyor ve mal sahibi için sebepsiz zenginleşme hatta vekaletsiz iş görme hükümleri gereğince talep edilebileceği belirtiliyor.

bu durumda bizim yapmamız gereken ev sahibine ihtar gönderip şu kadar gün içerisinde ya tarafımıza izin verip mutfağı almamızı yada yapmış olduğumuz masrafın bir kısmını belirterek tarafımıza ödemesini aksi halde dava açacağımızı belirtmek midir?

ya da direkt dava açmak mıdır? taraflar şahıs burada sulh hukuk mahkemesi mi görevlidir