Mesajı Okuyun
Old 01-03-2007, 12:16   #9
haklaw

 
Varsayılan

Ne olacak şimdi?Beş nisanda her şey güllük gülistanlık mı olacak?
Bu konuda ciddi adımlar atılmadıktan sonra aynı düzene devam ederiz.
Anlamadığım şey, yargının diğer ayağı olan hakim-savcılar keşife gittiklerinde alacaklarını hemen yazısını yazıp vezneden alabiliyorlar.Biz niye alamıyoruz.Biz de yazdıralım barolarımıza alacaklarımızı adliye veznesinden alalım alacaklarımızı.Ama öyle eziyetsiz olursa ne zevki kalır bu işin değil mi!
Önce müdafilik görevini yapacaksın, sonra baroya liste vereceksin, ne zaman hangi listeyi verdiğini unutacak kadar uzun süre bekleyeceksin, artık vazgeçme aşamasına geleceksin, bir gün bakacaksın ödemelerin yapılacağı haberi gelecek sevineceksin; ama dur.Önce makbuz kesilsin, sen 9 ay 10 ayu beklersin ama vergi, bağış bir dakka beklemez.Ondan sonra artık geriye kalan ne bir ara bankaya yatar, bir arada banka hesaba geçer, alırsın.Oh ne rahat.
Ayrıca cmuk ücret tarifesi açıklanırken neden brüt net ayrımı yapılmaz ki.Ya memur maaşını alırken brüt tutarını alıp sonra vergisini mi veriyor.Eline geçen miktarı biliyor.Avukat zorunlu müdafilik yaparken memur sayılmaz mı?Ben ücret tarifesinin brüt ve net olarak iki kısma ayrılarak bu ücretin net(çıplak) olarak ne kadar cılız olduğunun ifşa olması gerktiği kanaatindeyim. Saygılar.