Mesajı Okuyun
Old 20-10-2013, 10:20   #3
Av.mehmet.av

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan elmas
Kiracıya karşı 13 örnek ödeme emri ile kira alacakları,faiz ve tahliye talep ettik.Kiracı borca itiraz etti ve icra mahkemesinde itirazın kaldırılması ve tahliye davası açtık. Dava sırasında bilirkişi raporu çıktı ve raporda talebimizden fazla asıl alacak ve faiz hesaplandı(Banka kayıtlarındaki ödemeler incelenerek).
İtirazın kaldırılması davasında ıslahla talebimizi arttırabilir miyiz bunun için 2 haftalık süre var mıdır; yoksa dava sonuna kadar talebi arttırmak mümkün müdür?
İcra takibiniz itiraza uğradıktan sonra sizin açmış olduğunuz itirazın iptali davasında icra takibinden daha fazla bir alacağınızın varlığı tespit edilirse ıslah yolu ile talebinizi artırabilirsiniz. Hüküm verilinceye kadar ıslah talebinde bulunabilirsiniz. Ancak ıslah için mahkeme ayrıca bir süre vermez buna dikkat etmek gerek. Son bilirkişi raporundan sonra ıslah talebinde bulunabilirsiniz.
İptal davasında hükmedilen alacak miktarı icra takibinde talep ettiğiniz alacak miktarından fazla çıksa dahi fazla kısmı da talep edebilirsiniz. Fazla kısım için ayrı bir icra takibi başlatmanız gerekir kanaatindeyim. Bununla ilgili yargıtay kararı da var sanırım.