Mesajı Okuyun
Old 19-10-2013, 13:30   #1
mevzu hukuk

 
Varsayılan Limited şirket- Eski şirket müdürünün imzaladığı bonolar.

Sayın meslektaşlarım öncelikle geçmiş kurban bayramınızı kutlamakla beraber güzel bir hafta sonu geçirmenizi diliyorum. Fikirlerinize ihtiyaç duyduğum karışık bir durum ile karşı karşıyayım.

A şirketinin eski müdürü, şirket ile olan husumeti sebebiyle,5 yıl evvel şirketten ayrılmasına rağmen , o döneme ait düzenlenme tarihli olan senedi vade tarihini yakın tarih doldurarak ihtiyati haciz ile işleme koyuyor. Senet kambiyo vasfı taşımadığından takip iptal ediliyor.
Bu sefer eski ortak piyasaya yeni bir senet daha sürüyor. Bu senet tüm kanuni vasıfları taşımakta ve önceki senet ile aynı tarih ve aynı miktarı içermekte.Vekil edenin şu an şirket ile ilgili araç ve gereçleri haczedildi,ticari hayatı sona erdi. Senet bedelleri epey yüksek. Bu sebeple menfi tespit davası açmak, vekil eden şirket bakımından epey külfetli. Sahtecilikten ötürü savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Ancak bunun dışında, takibe itiraz ile İcra Hukuk Mahkemesinde mürekkep yaşı incelemesi yaptırabilir miyiz? Bu konu ile ilgili fikirlerinizi bekliyorum.
İyi çalışmalar dilerim.