Mesajı Okuyun
Old 19-10-2013, 13:18   #11
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan kemalt06
Daha kısa bir yol öneriyim ben size.
Birikmiş kira alacağı için takip açın ve kesinleştirin. Daha sonra icra memuru ile hacze gidin. Icerinin boş olduğunu ve duvarın yıkılmış olduğunu tutanağa gecirtin. Eğer kesinlestiremiyorsaniz i.haciz kararı alın. Icerisi bos olduğu için kapı göbeğini değiştirin hacizde. Sorun kısa yoldan ortadan kalkacaktır.

"Duvarın yıkılmş olduğunu" haciz sırasında icra memuru tespit edemez. Birçok icra memuru bunu yazmaz. Hadi bir "güzellik" yaptı ve duvarın yıkıldığını haciz tutanağına yazdı. Bunun hiçbir hükmü yok. Çünkü duvarın "sözleşmeye aykırı" yıkılıp, yıkılmadığı; yargılamayı gerektirir.

Alıntı:
Icerisi bos olduğu için kapı göbeğini değiştirin hacizde.

Siz icra memuru/müdürü olarak hacze gittiğinizde böyle mi yapıyorsunuz? Veya borçlu yoksa çilingir çağırıp, kapıyı açtırdıktan sonra; işlemi tamamlayıp, yine çilingire kapıyı "eskisi gibi" kilitletip; teslim etmesini mi sağlıyorsunuz. Yazdığım ikinci yol yasal olan ve olması gereken yoldur.

Hatta, çilingir kapıyı açarken kilidi bozsa/kırsa bile yeni kilit takılırsa anahtarı "alacaklıya" değil, "borçluya" verilmek üzere dosyaya almanız gerekir.

"Kapı göbeğini değiştirip, anahtarları alacaklıya teslim etmek" suçtur. Bu işlemin yasal dayanağı bulunmamaktadır.