Mesajı Okuyun
Old 11-10-2013, 10:20   #2
Av. Engin EKİCİ

 
Varsayılan

Sayın Güldal;

Alıntı:
-nakliye sirketi muvekilin aracını kaskolatmasi gerekmezmiydi?
Nakliye şirketinin bu sorumluluğu yerine getirmemesi durumuna müvekkiliniz müdahale etmemiştir. Aracını ancak kasko yapılması durumunda teslim etme şartını öne sürebilirdi. Dolayısıyla bu nedene dayanarak müvekkilinizin sorumluluktan kurtulabileceği kanaatinde değilim.
Alıntı:
-mücbir sebebin varligi muvekkili ve şoförü sorumluluktan kurtarsa bile nakliye şirketi sirf ödemeyi yaptığı için bu zararı muvekilden talep etme hakkina sahip olur mu?
Meydana gelen kazanın mücbir sebepten kaynaklandığını siz iddia ediyorsunuz ve bu hususu isptalamak zorunluluğunuz var. Zira aracın gerekli kontrollerinin yapılmamış olması da ihtimal dahilindedir.
Alıntı:
-muvekkil aracin zararını nakliye firmasindan talep amaçlı karşı dava acabilir mi?
İlk sorunuza verdiğim yanıt bu sorunuz için de geçerlidir. Kaskonun yapılmamış olmasından nakliye firması kadar müvekkiliniz de -bu durumu takip etmediği için- sorunludur. Nakliye firması aleyhinde açacağınız bir davada kusur durumu mahkemece göz önünde bulundurulacak, eğer nakliye firmasının da kısmen kusurlu olduğuna kanaat edilirse bir ihtimal müvekkilinizin zararının bir kısmının karşılanmasına hükmedilebilecektir.

Saygılarımla..