Mesajı Okuyun
Old 04-10-2013, 15:58   #1
av.ilyasmeral

 
Varsayılan hükümlü lehine vekaletname olmaksızın temyiz yoluna başvuru

herkese merhaba; şöyle bir sorum olacaktı:

x isimli vatandaş yapılan yargılama sonunda 4 yıl hapse mahkum edilmiş ve kendisine tebligat kanunu 21/2'ye göre tebligat yapılarak hüküm kesinleşmiştir. vatandaş yakalanmış ve cezaevine gönderilmiştir.

dosyayı incelediğimizde tebligatın usulüne uygun yapılmadığını bu sebeple esasen sanık/hükümlünün temyiz süresinin başlamadığını öğrendik.

geldiğimiz aşamada mahkemeye eski hale iade ve infazın durdurulması talebini de içerir temyiz dilekçesi vermek istiyoruz. lakin vatandaş hükümlü olduğundan kendisinden vekaletname alamıyoruz. Vasi atanması gerekmekte. vasi atanması işlemi uzun süreceğinden beklemek istemiyoruz. Dosyada daha önceki aşamalara katılmadığımız için müdafiilik sıfatımız bulunmadığından dosyaya dilekçe veremiyoruz.

bu noktada:
1. bilindiği üzere sanığın eşinin temyiz hakkı bulunmakta. sanık eşinden temin edecek olduğumuz vekaletname ile temyiz yoluna gidebilirmiyiz?

2.vekaletname olmaksızın ve evvelki aşamalarda müdafii olarak takip edilmemiş bir dosyada temyiz dilekçesi vermemizin bir yolu var mıdır?