Mesajı Okuyun
Old 01-10-2013, 10:14   #1
Avukat Derya

 
Varsayılan Kıyı çizgisinde kalan taşınmaz - kullanamamadan kaynaklı zararın tazmini

Sayın meslektaşlarım; öncelikle değerli yanıtlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.

Müvekkilim kıyı çizgisinde bulunduğu öne sürülen bir taşınmazı 2001 senesinde satın almıştır. Tapu kaydında işbu taşınmazın kıyı şeridinde bulunduğuna dair herhangi bir şerh bulunmadığından ötürü müvekkil taşınmazı yatırım amacıyla tapuya güvenerek satın almıştır. Müvekkilim akabinde taşınmaz üzerine bina yapmak istediği zaman işbu taşınmazın kıyı çizgisinde yer aldığı ve bu nedenle taşınmaz üzerinde herhangi bir bina yapılamayacağı ifade edilmiştir. Kıyı çizgisi kararının kesinleşip kesinleşmediğine dair bilgimiz bulunmamaktadır.

Hazine tarafından bu tür taşınmazlar için tapu iptali ve tescili davası açıldığı ve karşılığında hak sahibine tazminat ödenmeye başlandığı tarafımızca da bilinmektedir. Bizim olayımızda ise hazine henüz herhangi bir dava açmamıştır ve dava açıp açmayacağı hususu da belirsizdir.

Müvekkilim kullanamadığı işbu taşınmaz nedeniyle zarara uğramıştır. Tapuya güvenerek taşınmazı satın alan müvekkilim mağdur edilmiştir. Bu zararın tazmini için hangi hukuki yollara, kimler aleyhine başvurmamızı önerirsiniz?