Mesajı Okuyun
Old 20-09-2013, 15:36   #13
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Burak Demirci
Değerli meslekdaşlarım;aynı sayın "mevzu hukuk" meslekdaşımınla aynı gerekçeye dayalı olarak ben de bir soru sormak istiyorum.

Boşanma davası neticelip karar verildikten sonra davalı eş hakkında birikmiş nafaka borçlarının ödenmesi için takip başlattık. Karar davalıca temyiz edildi ve Yargıtay kararı lehimize onadı ve karar takriben 10.02.2013 de kesinleşti. kesinleşti. Bunun üzerine 15.02.2013 de icra dosyanın kapak hesabını çıkartarak borçluya ödeme muhtırası gönderdik. Muhtıra 255.03.2013 de borçluya tebliğ edilmiş. Biz de 12.05.2013 de şikayet dilekçesi verdik. Mahkeme ise kararında sanığa beraat verdi. Gerekçe olarak da güncel nafakanın işlememesini gösterdi. Sorum şu;
a) Karar doğru mudur?
b) Takip talebinde bundan sonra işleyecek güncel nafakaların da ödenmesi yönünde bir kayıt olmaması, sanığın beraatını gerektirir mi?
c) Mahkeme kararının doğru olduğu varsayılırsa aynı takip dosyanı dayanak göstererek bundan sonraki ödenmeyecek güncel nafakalara dair şikayetçi olabilir miyiz?

a-) Karar doğrudur. Çünkü "birikmiş nafaka" adi alacak niteliğindedir.

b-)Beraatini gerektirir. Çünkü ancak takipten sonra işleyecek nafakalar için ceza verilmektedir. Siz ise, takipten sonra işleyecek nafakaları talep etmemişsiniz.

c-) Şikayetçi olamazsınız. Nedenini (b) şıkkında açıkladım.