Mesajı Okuyun
Old 05-09-2013, 17:27   #6
av.ruken bal

 
Varsayılan

Kiracılar çift cephe duvarları yıkmışlardır, bu durumu ağı ihlal kabul ettim. Ayrıca taşınmazı halihazırda terk etmiş oldukları için tahliye davası açmaya gerek görmedim. ihtarnamemi ekliyorum:
İHTARNAME

İHTAR EDEN :
VEKİLİ : AV.


MUHATAP : 1)
2)


İHTARIN KONUSU : Kiracının kiralanana kasten ağır zarar vermesi sebebiyle kira akdinin feshi


Sayın Muhatap;
Müvekkil maliki olduğu ‘’...’’ adresindeki taşınmazı 01.07.2013 başlangıç tarihli kira sözleşmesi ile kiralamış bulunmaktasınız.
Kira sözleşmesinde de belirtildiği gibi ‘’Sıhhi tesisat malzemesi camlar ve doğramalar ile sağlam, tam ve kullanılmaya elverişli’’ olarak müvekkil tarafından teslim olunan kiralanan, TARAFINIZCA ÇİFT CEPHE DUVARLARI YIKILMIŞ VAZİYETTE TERK EDİLMİŞTİR.
Ayrıca kira sözleşmesinde kiralananda değişiklik ve yenilik yapılmasına ilişkin herhangi bir ibare olmamasına ve bu konuda kiraya veren müvekkil tarafından yazılı muvafakat verilmemiş olmasına rağmen, tarafınızca kiralanan iş yeri sözde tadilat sebebiyle harap edilmiş, taşınmazın iç mimarisi yıkılarak bozulmuş, ön ve sağ yan cephesi olmak üzere iki cephenin duvarları yıkılmıştır. Kiralanana kasten vermiş olduğunuz bu zarar, kiralayan müvekkil tarafından kabul edilebilir nitelikte değildir.
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu 316/3 Madde:
‘’Konut ve çatılı işyeri kirasında, kiracının kiralanana kasten ağır bir zarar vermesi, kiracıya verilecek sürenin yararsız olacağının anlaşılması veya kiracının bu yükümlülüğe aykırı davranışının kiraya veren veya ayrı taşınmazda oturan kişiler ile komşular bakımından çekilmez olması durumlarında kiraya veren yazılı bir bildirimle sözleşmeyi hemen feshedebilir’’
Hükmüne göre, sözleşmenin başlangıç tarihinde tam, sağlam ve kullanılmaya elverişli olarak tarafınıza teslim edilen kiralananın, tarafınızca duvarları yıkılmış vaziyette terk edilmesi sebebiyle, 01.07.2013 başlangıç tarihli kira akdini FESHETTİĞİMİ bildiririm.

Sayın Noter;
İşbu ihtarnamenin bir nüshasının PTT aracılığı ile muhataba tebliğini, bir nüshasının daireniz tarafından dosyasında saklanarak bir nüshasının tarafıma verilmesi talep ederim.

İHTAR EDEN VEKİLİ : AV.