Mesajı Okuyun
Old 28-08-2013, 13:30   #4
bilal_gedikci

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av.mesut
cezalandırılması istenirse kısa bir beyanda bulunup süre istemek daha doğru olur diye düşünüyorum. ayrıca 5 sanık olduğundan diğer sanıklar avukatına celse öncesi süre isteyip istemeyeceğini sormam gerekir mi? peki ben süre istediğim halde hakim süre vermeyip duruşmayı sonlandırıp karar verebilir mi? böyle bir olasılık var mıdır?

Sayın av. mesut,

Görüş alışverişi adına tabi ki meslektaşlarınızla istişare yapabilirsiniz. Ancak, süre isteyip istememe konusunda diğer sanık avukatlarıyla birlikte hareket etme zorunluluğunuz yoktur.
Kanımca, mütalaanın sunulması CMK'nun 226. md.si gereğince ek savunma verilmesini gerektiren bir durumdur ve süre verilmesi gerekir. Uygulamada bu tür süre talepleri genellikle kabul edilmektedir. Ancak, sizin süre talebinize rağmen mahkemenin talebinizi reddederek karar verme ihtimali (mütalaa ile suç vasfının değiştirilmesi durumu hariç) her zaman mevcuttur. Böyle bir durumu yapacağınız temyiz başvurusunda savunma hakkınızın kısıtlandığı gerekçesiyle temyiz nedeni yapabilirsiniz.