Mesajı Okuyun
Old 27-02-2007, 20:19   #23
Av.Ömer KAVİLİ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Armağan Konyalı
Sayın Av. Ömer Kavili

Sizin beni incitebileceğinizi hiç düşünmedim; düşünmüyorum. Siz beni "anlamayabilirsiniz." Ama ben buna kırılmam.

“Yalana inanmamak” kavramı ile “inanç “ kavramı arasındaki farka dikkatinizi çekerim. Ben inançtan söz etmiyorum; sadece gazete haberine inanmadığımı ifade ediyorum. Umarım bu ifadem sizin beni incitmeniz için bir neden oluşturmaz.

“Hiç kimse mahkeme kararı olmadan suçlu sayılamaz” Bu ifadeyi tersinden okursak, bir mahkeme kararının polise “suçsuz” demesine de saygı duyulmalı. En azından, dosyası okunmadan mahkeme kararının yanlış olduğunu iddia edilmemeli. En azından böyle vahim bir iddia bir hukuk sitesinde ileri sürülmemeli.

Polisin her zaman haksız olduğuna ilişkin bir “iman sahibi” ile ben de tartışmak istemem. Bir mahkemenin dosyası bile okumadan kararının aşağılanması ancak gazete haberlerine duyulan “inanç” ile olur. Benim böyle inançlarım yok.

Hukukçular gazete okumalı ama dosyaya göre karar vermeli.

Saygılarımla

Sayın Av.Armağan Konyalı,

Alıntı:
Ben polisin kimsenin kolunu kıracağına inanmıyorum.
Alıntı:
sadece gazete haberine inanmadığımı ifade ediyorum.
Ancak kullandığınız cümlede somut gazete haberi vurgulanmadığı için genel olarak inanmama anlaşılmaktadır. Eğer genel olarak kol kırmama davranışına itiraz ediyor ve görevi sırasında kol kırma davranışı yapılabileceğini olasılık olarak kabul ediyorsanız, bu konuda sizinle aynı düşüncedeyim. Elbette ki böyle bir olgu, yargılamayı gerektirecektir.

Alıntı:
bir mahkeme kararının polise “suçsuz” demesine de saygı duyulmalı.
Yargılama ilkelerine uygun yapılan bir yargılamanın sonucunda verilecek ve kesinleşecek (öznesi salt polis değil, herkes hakkındaki) mahkeme kararına herkes saygılı olmalı; varolan hukuk düzeni bunu buyurmaktadır.

Alıntı:
Polisin her zaman haksız olduğuna ilişkin bir “iman sahibi” ile ben de tartışmak istemem.
Çok haklısınız, her hangi bir durumu mutlaklaştıran, şu veya bu konuyu GENELLEŞTİREN, özel olanı göremeyen "iman sahibi" ile ben de tartışmam. Bu konudaki düşüncenize katılıyorum.

Alıntı:
Bir mahkemenin dosyası bile okumadan kararının aşağılanması
Bu sözü iletinize yazarken bize yönelik yazmak istemediğinizi ve yanlışlıkla yazıldığını düşünüyorum. Yoksa somut dosya özeline ilişkin bir tek yorumumuzun olmaması, dosyadaki somut olay denetiminin Yargıtay tarafından yapılmakta olacağı, hukukçu kimliğimizle çelişmemek için kanıta dayalı davranmamız gerektiği konularına sizin de koşulsuz destekleyeceğinize inanıyorum.
Mahkeme kararını aşağılamak deyimi, bu deyimi kullanmak isteyen ve hukukçuyum diyen birini düşündürtmelidir.

Saygılarımla.

Ömer KAVİLİ
Hukukçu

" Hak, huk, hukuk; gak, guk, guguk !!! "