Mesajı Okuyun
Old 28-08-2013, 10:21   #1
av.telat

 
Varsayılan Kamulaştirmasiz El Atmada 'hukuki El Atmada' Uzlaşma Şart Mi

Sayın Meslektaşlarım,
tüm meslektaşlarımda olduğu gibi bende kamulaştırmasız el atmadaki kanun değişikliği sebebiyle zor durumda kaldım.
zira asliye hukuk mahkemesinde HUKUKİ EL ATMADAN DOĞAN TAZMİNAT DAVAMDA karar aşamasındaki dosyam yargı yolundan red kararı ve karşı vekalet ücretiyle red edildi.
kararı aldım ve kesinleşti. İYUK kesinleşmeden itibaren 30 gün içinde dava açmam gerektiğini söylüyor. torba yasa da uzlaşma şartı getiriyor ve 6 ay süre akabinde üç ay dava açma süresi veriyor. sorularım şunlar:
1- asliye hukuk mahkemesinde dava açmadan önce idare ile yazışmalar yaptım orta yolu bulamadık ancak herhangi bir tutanak düzenlemedik sadece yazışmalar var. bu yazışmalar uzlaşma kapsamına girer mi?
2- kanun uzlaşmayı fiili el atmada şart koyuyor. hukuki el atmaya ilişkin bir hüküm yok. dolayısıyla hukuki el atmada uzlaşmaya ilişkin ne yapacağım.
3- yargı yolundan red kararını aldım karar kesinleşti 30 günlük sürem başladı. ancak uzlaşmaya başvurmam şart ise davayı açtığımda uzlaşmaya da başvursam uzlaşma konusunu mahkeme bekletici mesele yapar mı?

inanın sayın meslektaşlarım kafam çok karışık önümüzde uygulama da yok hakimlerde ne yapacağını bilmiyor. yardımcı olursanız çok sevinirim. saygılar...