Mesajı Okuyun
Old 27-08-2013, 13:41   #1
Av. Bengi2

 
Varsayılan işlem yapmaktan imtina eden "kötüniyetli" icra müdürü

Değerli meslektaşlarım,

İhtiyati haciz kararı alıp ilamsız icra takibine geçmiş olduğumuz bir dosyada, borçlu borca itiraz etti ve ihtiyati haciz bedelini dosyaya yatırması ile birlikte icra müdürü hacizleri (kanaatimce usulsüz bir biçimde) fek etti. İşleme ilişkin şikayet başvurumuzu takiben icra müdürü, işleminin gerekçesini "ihtiyati haczin infaz edilmiş olmasına" dayandırdı. Yani ihtiyati haczi kaldırarak yetki gaspı yapmadım, ihtiyati haciz bedeli ödendi ben de hacizleri fek ettim dedi. (Şikayet başvurumuz henüz neticelenmedi.) Bunun üzerine, icra dosyasına yatan paranın tarafımıza ödenmesini talep ettiğimizde, bu kez "takip durmuş, ödeme yapamam." diyerek bu talebi de reddetti.
Bilindiği üzere, itirazın iptali için dava açmak için 7 günlük sürem var ve 2 gün sonra dolacak. Harç mahsubu için derkenar almak üzere icra müdürlüğüne başvurduğumuzda müdür bu kez de "işlemi yapmak için 3 günlük süremi kullanacağım" dedi. Diğer bir ifadeyle, madem işlemimi şikayet ettiniz, 1.000.000'nin üzerindeki alacak hakkınız için buyrun gidin, harcınızı, paşa paşa yeniden yatırın dedi.

İcra müdürünün, tümüyle kötüniyetli olarak harç mahsubuna ilişkin derkenar vermekten imtina edişi hususunda nasıl bir hukuki yol izlenebilir? Bu noktada icra müdürünün "kötüniyetini" ispat etmenin güçlüğünü de öngörerek, yardımlarınızı rica ediyorum.