Mesajı Okuyun
Old 25-08-2013, 23:26   #1
alilawyer

 
Varsayılan Iflas Erteleme-mahsup-temlik Edilmiş Kira Bedelinin Haczi

Merhaba,

Müvekkil bir şirketin başka bir şirkete borcu vardır. Fakat aynı zamanda bu şirketten alacaklıdır da hatta alacağı borcundan fazladır. Bu şirket iflas erteleme talep ettiğinden, aleyhlerine her hangi bir icra takibi başlatamadık. Fakat müvekkil şirketin borcuna karşılık verdiği kambiyo senedi nedeniyle karşı şirket müvekkil şirket aleyhine icra takibi başlattı ve şu anda müvekkil şirketin kiracılarına kira bedelleri için alacak haciz ihbarnamesi göndermiş. Yani takip kesinleşmiş durumda. Diğer taraftan müvekkil şirket bu kira bedellerini x bankasına temlik etmiştir. Bu durumda aşağıdaki hususlarda fikir yürütüp yardımcı olur musunuz?

1-İflas erteleme talep eden ve tedbir kararı alan şirket aleyhine alacağımız için icra takibi başlatamıyor isek de, başlatılan icra takibinde mahsup talep edebilir miyiz? Eğer yapabiliryorsak bu talebi tedbir kararı veren mahkemeye mi yoksa icra dairesinin bağlı olduğu icra mahkemesine mi yapmalıyız? Ya da itiraz süresi geçtiği ve takip kesinleştiği için menfi tespit davası yoluyla mı mahsup talep edebiliriz?

2-Temlik edilmiş kira bedelleri için kiracılara haciz ihbarnamesi gönderilmiş, bu durumda bu kira bedellerin akıbeti nasıl olur, ne yönde hareket etmeliyiz?

Zahmet edip cevap yazacak meslektaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. Herkese iyi çalışmalar.