Mesajı Okuyun
Old 25-08-2013, 15:11   #1
Baris.Ozkan

 
Varsayılan Şüpheden sanık yararlanır

Su kavgası yüzünden iki köy arasında çıkan tartışmada, müvekkilin köyü olan A köyünden sayısı tam olarak tespit edilemeyen şahıslar, B köyünden gelen şahıslara silahla ateş ederek yaralamışlardır.

Dava, müştekilerin ifadeleri doğrultusunda müvekkilin de aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında açılmıştır. Olay yerinde farklı silahlara ait 4 adet fişek örneğine rastlanmıştır. Yargılama son aşamaya kadar 4 sanık varlığının kabulü üzerinden ilerlemiştir.

Yargılama son aşamasında, A köyünden silahlı saldırı gerçekleştirenlerin sayısının 4'ten fazla olduğuna ilişkin kanaat oluşmuştur. Kimliği ve sayısı tespit edilemeyen şahısların varlığı gerekçeli kararda da belirtilmiştir. Müştekilerin, müvekkilin "olay yerinde var olduğuna" dair ifadesine rağmen müvekkilin silah kullandığına dair bir beyanları bulunmamaktadır. Tüm bunlar birlikte değerlendirildiğinde, müvekkilin silahla yaralama suçundan mahkumiyetine karar verilmesini, şüpheden sanık yararlanır ilkesi gereğince hukuka aykırı buluyorum.Bu konuda görüş ve ilgili Yargıtay kararlarını sunmanızı rica ederim.