Mesajı Okuyun
Old 13-08-2013, 09:58   #1
Av. Seda Üstün Tuğ

 
Varsayılan Haciz Ihbarnamelerine Itiraz

Öncelikle herkese günaydınlar ve iyi çalışmalar..

Ben vekili olduğum kurum adına bir uyuşmazlık hakkında fikirlerinizi rica edeceğim. Zira hakim olmadığım bir alan olan İcra- İflas Hukuku ile ilgili bir konu bu.

Kurumun ilçedeki yapılanmasına, başka bir şehir icra müdürlüğünden bir yazı geliyor. Borçlunun kurumumuzdaki hak ve alacaklarına haciz konulması amaçlı. Ancak kurumumuzun cevabında borçlunun kurumumuzda çalışmadığı, o nedenle de işlem yapılamayacağı belirtiliyor. Her nedense defalarca gönderilmesine rağmen söz konusu şehirdeki dosya içerisine bu yazı ulaşmıyor.

Devamında ulaşmayan yazı üzerine işlemlerine devam eden icra müdürlüğü, 1.-2. ve 3. haciz ihbarnamelerini gönderiyor kuruma. Bunların hepsine itiraz ediliyor; ama bunlarda ulaşmıyor söz konusu icra müdürlüğüne.

Kurum en son borçluya ulaşıyor ve bu kişiden bir yazı alıyor. Borçlu, kurumla hiçbir bağlantısının bulunmadığını, kurumdan hiçbir alacağının ve hakkının olmadığını beyan ediyor ve borcu da ilgili yere ödeyeceğini taahhüt eden yazıyı yazıp imzalayıp kuruma veriyor.

Zaten borçlu, kurum personeli ya da çalışanı değil.

Biraz karışık anlatmış olabilirim; ancak hiçbir itirazımız ve yazımız ilgili icra dairesine ulaşmamış görünüyor. Acaba yapılabilecek bir şey söz konusu mudur?

İyi çalışmalar