Mesajı Okuyun
Old 05-08-2013, 14:14   #1
limpid

 
Varsayılan iskanı olmayan daireyi almak? yapılabilecekler

arsa sahibi ile müteahhid arasında kkis noterde düzenleniyor 2009 tarihinde. daireler tamamlanıyor sonrasında 2011 yılında arsa sahibi ve müteahhid notere gidip fesihname düzenliyorlar. 2009 tarihi kkis'ni feshediyoruz. bu tarihten itibaren sözkonusu işlemden doğan hak ve yükümlülüklerimizi karşılıklı oalrak sona ermiştir. bu tarihten sonra bu işleme dayanarak birbirimizi sorumlu tutmayacağız diye beyan veriyorlar.

1- dairelerin iskanı alınmamış durumda. feshedilen sözleşmede de iskanın müteahhid tarafından alınacağı net değil. net olsa bile bu fesihnameye rağmen arsa sahibi iskanı almasını talep edebilir mi?

2- daireyi 3. şahsa iskansız olarak satan müteahhide karşı 3 yıl geçmesine rağmen hak talep edilebilinirmi? daha doğrusu dairenin iskanının olmaması gizli ayıp olarak nitelendirilebilir mi? müteahhidin sen 3 yıl önce daireyi benden satın aldın. kayıtlar alenidir. tapudan belediyeden bu dairenin iskanının olmadığını öğrenebilirdin. sen daireyi bu şekliyle gördün beğendin aldın diyebilir mi?